Ondernemer

Ondernemen met veerkracht


Ondernemer of zelfstandige zijn is heerlijk omdat je veel autonomie en vrijheid hebt. Maar daar tegenover staat ook dat je heel wat meer risico neemt dan een medewerker die maandelijks zijn loon krijgt. Ondernemen wordt pas leuk als je een gezond evenwicht vindt tussen risico's nemen en omgaan met stress. Het mag best spannend zijn, maar je mag er niet van wakker liggen. Gebeurt dit toch, dan is het aangewezen om hiermee aan de slag te gaan.

Stressbegeleiding voor de ondernemer

Elke fase van het ondernemerschap brengt andere stressoren met zich mee.

Als starter zal je je vooral ongerust maken of je wel voldoende klanten en omzet zal halen opdat je kan leven van je zaak.

Een doorwinterde zelfstandige vindt dan weer moeilijker het evenwicht tussen werken en ontspanning en wil steeds bereikbaar zijn.

Deze stressoren belemmeren het genieten van je ondernemerschap. Leer omgaan met je stressoren en je stress te beperken zodat je weer volop kan genieten van het uitleven van je droom. Geef je droom niet op! Leer omgaan met de uitdagingen!


Het begeleidingspakket bestaat uit:


  • 10 uur individuele begeleiding
  • Cursusmateriaal
  • Oefenmateriaal


De begeleiding kan zowel ter plaatse als in de praktijk van BGreat.


Deze begeleiding kan betaald worden met werkbaarheidscheques mits je minstens één werknemer in loondienst hebt.


Optimalisering van je ondernemerschap

Als ondernemer zijn het momenteel heel moeilijke tijden. Misschien begin je te twijfelen of je wel geschikt bent als ondernemer? Of wil je opnieuw onderzoeken wat je leuk vindt en wat je liever zou uitbesteden? Waar ben je goed in en wat moet je nog beter ontwikkelen? (Her)ontdek wat je kracht geeft en leegzuigt in je ondernemerschap? Optimaliseer je ondernemerschap zodat je er (opnieuw) volop van kan genieten.


Het optimaliseringspakket bestaat uit 10 uur begeleiding met:


  • een kernkalentenanalyse
  • een leiderschapsanalyse
  • een samenwerkingsanalyse
  • detectie energiegevers en -nemers
  • uittekening optimale inzet
  • opmaak van een actieplan
  • een adviesverslag op organisatieniveauDeze begeleiding kan betaald worden met KMO portefeuille.


De begeleiding kan zowel ter plaatse als in de praktijk van BGreat.

Meer info


Wens je meer informatie over de pakketten? Neem dan gerust even contact met ons op. We vertellen je graag meer hierover en bekijken ineens hoe we dit pakket op jouw maat kunnen maken.

Een begeleiding die past bij jou!


Birgit Govaerts is geboren in een familie van zelfstandigen. Vanaf haar 11 jaar ging ze elke zaterdag in de confectiewinkel van haar groottante en gespecialiseerde drankenwinkel van haar moeder helpen. Vlak na haar studies startte ze in de bankwereld als kredietadviseur grote ondernemingen en auditor kredieten internationaal. Op haar 26 jaar was ze reeds kantoordirecteur in Brussel.


Door deze ervaringen, kennis en expertise, kan ze zich makkelijk inleven in jouw wereld, bezorgdheden en uitdagingen. Haar begeleidingen zijn steeds concreet en houden rekening met jouw specifieke omgeving.